Hmotnost: 25 g
Složení: Kakaové boby, syrovátkový protein (koncentrát), kakaové máslo, inulin (vláknina z kořene čekanky), sladidlo erythritol. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.
Použité složky a poměry ve složení splňují požadavky na zdravotní a výživová tvrzení dle Nařízení (ES) č. 1924/2006, založené na vědeckém stanovisku EFSA.
Hlavní důvod proč si dopřát syrovátkový protein
- Přispívá k růstu a udržení svalové hmoty.
Zajímavosti o syrovátkovém proteinu
-
Jde o nejrychleji vstřebatelný protein.
-
Hodí se zejména po tréninku, nebo v období dlouhého lačnění.
-
Vyrábí se ze syrovátky. Ta vzniká při sražení mléka, kdy se oddělí pevná mléčná bílkovina kasein a zůstane tekutá syrovátka.
Prozkoumejte všechny funkční suroviny v čokoládě NUTRITION s proteinem.
Protein
ve formě syrovátkového koncentrátu. Proteiny neboli bílkoviny jsou pro naše tělo základní stavební látky. Protein pomáhá při tvorbě a udržování svalové hmoty, podporuje zkrácení doby regenerace svalů po namáhavém fyzickém výkonu.
Kakaové boby – superpotravina
kakaové boby jsou označovány za nejbohatší zdroj antioxidantů, dále také vitamínů, vlákniny, enzymů, esenciálních mastných kyselin a minerálů.
Kakaové máslo
je přirozeně se vyskytující tuk nacházející se v kakaových bobech, obsahuje především směs nasycených a mono nenasycených mastných kyselin. Kyselina stearová je převládající z nasycených tuků v kakaovém másle a obecně je považována v porovnání s jinými nasycenými tuky za unikátní - nezvyšuje hladinu LDL cholesterolu v krvi. Vyznačuje se vysokou stabilitou, díky přirozeně obsaženým antioxidantům – vitamín E, polyfenolické látky.
Inulin
je přírodní rozpustná vláknina, pochází z kořenů rostliny čekanky. Dle výživových doporučení by dospělý člověk měl konzumovat 25 až 30 gramů vlákniny denně. Inulin je navíc vláknina s prebiotickým účinkem – stimuluje růst prospěšných bakterií v tlustém střevě. Zdravotní přínosy vlákniny jsou stále předmětem mnoha vědeckých výzkumů.
Erythritol - přírodní sladidlo
přírodní sladidlo, které se přirozeně vyskytuje v ovoci. Vyrábí se mikrobiální fermentací sacharidů. Má nulovou energetickou hodnotu, nezpůsobuje zubní kaz, neovlivňuje hladinu cukru v krvi (GI = 0).
Energetická hodnota |
1941 kJ / 468 kcal |
Tuky |
32 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
19 g |
Sacharidy |
12,9 g |
z toho cukry |
3,7 g |
z toho polyalkoholy |
8,6 g |
Vláknina |
17 g |
Bílkoviny |
32 g |
Sůl |
0,16 g |