Hmotnost: 25 g
Složení: Kakaové boby, sladidlo erythritol, inulin (vláknina z kořene čekanky), kakaové máslo, prášek z kořene maca. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.
Použité složky a poměry ve složení splňují požadavky na zdravotní a výživová tvrzení dle Nařízení (ES) č. 1924/2006, založené na vědeckém stanovisku EFSA.
3 hlavní důvody proč si dopřát kořen maca
- Napomáhá k lepšímu fyzickému i duševnímu zdraví.
- Podporuje vytrvalost a vitalitu.
- Působí jako přírodní afrodiziakum.
Zajímavosti o rostlině maca
- Odolná nízká rostlina se pěstuje až ve výšce 4 500 m. n. m. v Andách.
- Její kořen připomíná řepu. Existuje v několika barevných odrůdách.
- Přezdívá se jí „peruánský ženšen“.
- Je součástí stravy kosmonautů americké NASA.
Prozkoumejte všechny funkční suroviny v čokoládě VITALITY s práškem z kořene maca.
Řeřicha peruánská (Maca)
superpotravina, léčivá rostlina z peruánských And. Účinky prášku z kořene této vzácné rostliny: posílení celého organizmu, získání fyzické i duševní síly, přírodní afrodisiakum.
Kakaové boby – superpotravina
kakaové boby jsou označovány za nejbohatší zdroj antioxidantů, dále také vitamínů, vlákniny, enzymů, esenciálních mastných kyselin a minerálů.
Kakaové máslo
je přirozeně se vyskytující tuk nacházející se v kakaových bobech, obsahuje především směs nasycených a mono nenasycených mastných kyselin. Kyselina stearová je převládající z nasycených tuků v kakaovém másle a obecně je považována v porovnání s jinými nasycenými tuky za unikátní - nezvyšuje hladinu LDL cholesterolu v krvi. Vyznačuje se vysokou stabilitou, díky přirozeně obsaženým antioxidantům – vitamín E, polyfenolické látky.
Inulin
je přírodní rozpustná vláknina, pochází z kořenů rostliny čekanky. Dle výživových doporučení by dospělý člověk měl konzumovat 25 až 30 gramů vlákniny denně. Inulin je navíc vláknina s prebiotickým účinkem – stimuluje růst prospěšných bakterií v tlustém střevě. Zdravotní přínosy vlákniny jsou stále předmětem mnoha vědeckých výzkumů.
Erythritol - přírodní sladidlo
přírodní sladidlo, které se přirozeně vyskytuje v ovoci. Vyrábí se mikrobiální fermentací sacharidů. Má nulovou energetickou hodnotu, nezpůsobuje zubní kaz, neovlivňuje hladinu cukru v krvi (GI = 0).
Energetická hodnota |
1729 kJ / 420 kcal |
Tuky |
35 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
21 g |
Sacharidy |
30 g |
z toho cukry |
3,2 g |
z toho polyalkoholy |
24 g |
Vláknina |
22 g |
Bílkoviny |
8,3 g |
Sůl |
0,04 g |