Po této sametové tmavé čokoládě zaručeně nepřiberete. Vláknina inulin z kořene čekanky snižuje hladinu cukru v krvi a mírní pocit hladu. Minimalistické souznění chutí ukryté v poctivém kakaovém másle a kakaových bobech uspokojí vaši chuť na sladké. Sáhněte po čokoládě SLIM s vlákninou a mlsejte bez výčitek.

Funkční čokoláda SLIM získala prestižní potravinářské ocenění Chuťovka roku 2016.

  • 60 % kakaových bobů
  • inulin z kořene čekanky
  • nízký glykemický index

Zobrazit další informace >



Kód produktu: P00018

Není skladem 49 Kč s DPH

ks

Přidat do oblíbených produktů Poslat zprávu příteli Tisknout

Hmotnost: 25 g

Složení: Kakaové boby, sladidlo erythritol, inulin (vláknina z kořene čekanky), kakaové máslo. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry. 

Použité složky a poměry ve složení splňují požadavky na zdravotní a výživová tvrzení dle Nařízení (ES) č. 1924/2006, založené na vědeckém stanovisku EFSA. 

2 hlavní důvody proč konzumovat inulin

  • Čokoláda s inulinem způsobuje v krvi nižší nárůst hladiny cukru než klasická čokoláda.
  • Má nízký glykemický index a tlumí pocit hladu.

Zajímavosti o inulinu

  • Obvykle se získává z rostlin, např. z kořene čekanky.
  • Jde o rozpustnou vlákninu, která ve střevech působí prebioticky.
  • Neobsahuje téměř žádné kalorie.
  • Hojně se vyskytuje také v česneku a cibuli.

 

Prozkoumejte všechny funkční suroviny v čokoládě SLIM s vlákninou. 

Kakaové boby – superpotravina

kakaové boby jsou označovány za nejbohatší zdroj antioxidantů, dále také vitamínů, vlákniny, enzymů, esenciálních mastných kyselin a minerálů.

Kakaové máslo

je přirozeně se vyskytující tuk nacházející se v kakaových bobech, obsahuje především směs nasycených a mono nenasycených mastných kyselin. Kyselina stearová je převládající z nasycených tuků v kakaovém másle a obecně je považována v porovnání s jinými nasycenými tuky za unikátní - nezvyšuje hladinu LDL cholesterolu v krvi. Vyznačuje se vysokou stabilitou, díky přirozeně obsaženým antioxidantům – vitamín E, polyfenolické látky.

Inulin

je přírodní rozpustná vláknina, pochází z kořenů rostliny čekanky. Dle výživových doporučení by dospělý člověk měl konzumovat 25 až 30 gramů vlákniny denně. Inulin je navíc vláknina s prebiotickým účinkem – stimuluje růst prospěšných bakterií v tlustém střevě. Zdravotní přínosy vlákniny jsou stále předmětem mnoha vědeckých výzkumů.

Erythritol - přírodní sladidlo

přírodní sladidlo, které se přirozeně vyskytuje v ovoci. Vyrábí se mikrobiální fermentací sacharidů. Má nulovou energetickou hodnotu, nezpůsobuje zubní kaz, neovlivňuje hladinu cukru v krvi (GI = 0).

Energetická hodnota 1611 kJ / 392 kcal
Tuky 35 g
z toho nasycené mastné kyseliny 21 g
Sacharidy 33 g
z toho cukry 1,1 g
z toho polyalkoholy 31 g
Vláknina 22 g
Bílkoviny 7,5 g
Sůl 0,04 g