Hmotnost: 25 g
Složení: Kakaové boby, sladidlo erythritol, inulin (vláknina z kořene čekanky), kakaové máslo. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.
Použité složky a poměry ve složení splňují požadavky na zdravotní a výživová tvrzení dle Nařízení (ES) č. 1924/2006, založené na vědeckém stanovisku EFSA.
2 hlavní důvody proč konzumovat inulin
- Čokoláda s inulinem způsobuje v krvi nižší nárůst hladiny cukru než klasická čokoláda.
- Má nízký glykemický index a tlumí pocit hladu.
Zajímavosti o inulinu
- Obvykle se získává z rostlin, např. z kořene čekanky.
- Jde o rozpustnou vlákninu, která ve střevech působí prebioticky.
- Neobsahuje téměř žádné kalorie.
- Hojně se vyskytuje také v česneku a cibuli.
Prozkoumejte všechny funkční suroviny v čokoládě SLIM s vlákninou.
Kakaové boby – superpotravina
kakaové boby jsou označovány za nejbohatší zdroj antioxidantů, dále také vitamínů, vlákniny, enzymů, esenciálních mastných kyselin a minerálů.
Kakaové máslo
je přirozeně se vyskytující tuk nacházející se v kakaových bobech, obsahuje především směs nasycených a mono nenasycených mastných kyselin. Kyselina stearová je převládající z nasycených tuků v kakaovém másle a obecně je považována v porovnání s jinými nasycenými tuky za unikátní - nezvyšuje hladinu LDL cholesterolu v krvi. Vyznačuje se vysokou stabilitou, díky přirozeně obsaženým antioxidantům – vitamín E, polyfenolické látky.
Inulin
je přírodní rozpustná vláknina, pochází z kořenů rostliny čekanky. Dle výživových doporučení by dospělý člověk měl konzumovat 25 až 30 gramů vlákniny denně. Inulin je navíc vláknina s prebiotickým účinkem – stimuluje růst prospěšných bakterií v tlustém střevě. Zdravotní přínosy vlákniny jsou stále předmětem mnoha vědeckých výzkumů.
Erythritol - přírodní sladidlo
přírodní sladidlo, které se přirozeně vyskytuje v ovoci. Vyrábí se mikrobiální fermentací sacharidů. Má nulovou energetickou hodnotu, nezpůsobuje zubní kaz, neovlivňuje hladinu cukru v krvi (GI = 0).
Energetická hodnota |
1611 kJ / 392 kcal |
Tuky |
35 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
21 g |
Sacharidy |
33 g |
z toho cukry |
1,1 g |
z toho polyalkoholy |
31 g |
Vláknina |
22 g |
Bílkoviny |
7,5 g |
Sůl |
0,04 g |