Hmotnost: 25 g
Složení: Kakaové boby, sladidlo erythritol, kakaové máslo, inulin (vláknina z kořene čekanky), extrakt kozlíku lékařského, extrakt meduňky lékařské, aroma (macerace meduňky lékařské). Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.
Použité složky a poměry ve složení splňují požadavky na zdravotní a výživová tvrzení dle Nařízení (ES) č. 1924/2006, založené na vědeckém stanovisku EFSA.
4 hlavní důvody proč si dopřát kozlík i meduňku
- Kozlík působí pozitivně na duševní zdraví.
- Kozlík pomáhá při stresu.
- Meduňka podporuje dobrou náladu a relaxaci.
- Meduňka příznivě ovlivňuje spánek a usínání.
Zajímavosti o meduňce a kozlíku
- Meduňka kvete od června do srpna, sbírají se její listy.
- Listy meduňky voní po citrónu, používají se také v kuchyni jako koření.
- Kozlíku se přezdívá baldrián a vyrábějí se z něj známé kapky na zklidnění.
- Kozlík milují kočky.
Prozkoumejte všechny funkční suroviny v čokoládě RELAX s meduňkou a kozlíkem.
Kozlík lékařský, meduňka lékařská
díky zklidňujícím účinkům jsou tyto byliny využívány již po celá staletí. Kozlík lékařský pozitivně působí na duševní zdraví a meduňka lékařská podporuje dobrou náladu, relaxaci a pozitivně působí na spánek.
Kakaové boby – superpotravina
kakaové boby jsou označovány za nejbohatší zdroj antioxidantů, dále také vitamínů, vlákniny, enzymů, esenciálních mastných kyselin a minerálů.
Inulin
je přírodní rozpustná vláknina, pochází z kořenů rostliny čekanky. Dle výživových doporučení by dospělý člověk měl konzumovat 25 až 30 gramů vlákniny denně. Inulin je navíc vláknina s prebiotickým účinkem – stimuluje růst prospěšných bakterií v tlustém střevě. Zdravotní přínosy vlákniny jsou stále předmětem mnoha vědeckých výzkumů.
Kakaové máslo
je přirozeně se vyskytující tuk nacházející se v kakaových bobech, obsahuje především směs nasycených a mono nenasycených mastných kyselin. Kyselina stearová je převládající z nasycených tuků v kakaovém másle a obecně je považována v porovnání s jinými nasycenými tuky za unikátní - nezvyšuje hladinu LDL cholesterolu v krvi. Vyznačuje se vysokou stabilitou, díky přirozeně obsaženým antioxidantům – vitamín E, polyfenolické látky.
Erythritol - přírodní sladidlo
přírodní sladidlo, které se přirozeně vyskytuje v ovoci. Vyrábí se mikrobiální fermentací sacharidů. Má nulovou energetickou hodnotu, nezpůsobuje zubní kaz, neovlivňuje hladinu cukru v krvi (GI = 0).
Energetická hodnota |
1961 kJ / 477 kcal |
Tuky |
44 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
26 g |
Sacharidy |
22 g |
z toho cukry |
1,1 g |
z toho polyalkoholy |
20 g |
Vláknina |
23 g |
Bílkoviny |
7,8 g |
Sůl |
0,04 g |