Tmavá čokoláda se sušenými plody schizandry vás doslova nakopne. Tento čínský zázrak odstraňuje únavu i stres a v kombinaci s vlákninou inulin skvěle mírní pocit hladu. Nechte si na jazyku rozplynout kousek čokolády NATURAL ENERGIZER se schizandrou a nic vás jen tak nerozhází.

  • 60 % kakaových bobů
  • schizandra (klanopraška čínská)
  • zlepšuje náladu

Zobrazit další informace >



Kód produktu: FC-NE

Skladem 49 Kč s DPH

ks

Přidat do oblíbených produktů Poslat zprávu příteli Tisknout

Hmotnost: 25 g

 

Složení: Kakaové boby, sladidlo erythritol, inulin (vláknina z kořene čekanky), kakaové máslo, Schizandra plod 2 %. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.

 

Použité složky a poměry ve složení splňují požadavky na zdravotní a výživová tvrzení dle Nařízení (ES) č. 1924/2006, založené na vědeckém stanovisku EFSA.

 

4 hlavní důvody proč si dopřát schizandru

  • Podporuje duševní pohodu.
  • Působí pozitivně proti stresu.
  • Zvyšuje odolnost proti stresovým situacím (adaptogen).
  • Má antioxidační účinky.

Zajímavosti o schizandře

  • 8-15 metru dlouhá liána roste v části Ruska, v severní Číně, v Koreji a v Japonsku.
  • Plody připomínají hrozny červeného rybízu.
  • V čínské a tibetské medicíně se s ní pracuje již více než 2000 let.
  • Posilující čaj si z ní vařili také obyvatelé Sibiře a tajgy.

Prozkoumejte všechny funkční suroviny v čokoládě NATURAL ENERGIZER se schizandrou.

Schizandra čínská (Schizandra chinensis)

léčivá rostlina přirozeně rozšířená v severovýchodní Číně, jejíž plody patří mezi superpotraviny – zahání únavu, zvyšuje odolnost organismu při zátěži, pozitivně působí na mentální pohodu.

Kakaové boby – superpotravina

kakaové boby jsou označovány za nejbohatší zdroj antioxidantů, dále také vitamínů, vlákniny, enzymů, esenciálních mastných kyselin a minerálů.

Kakaové máslo

je přirozeně se vyskytující tuk nacházející se v kakaových bobech, obsahuje především směs nasycených a mono nenasycených mastných kyselin. Kyselina stearová je převládající z nasycených tuků v kakaovém másle a obecně je považována v porovnání s jinými nasycenými tuky za unikátní - nezvyšuje hladinu LDL cholesterolu v krvi. Vyznačuje se vysokou stabilitou, díky přirozeně obsaženým antioxidantům – vitamín E, polyfenolické látky.

Inulin

je přírodní rozpustná vláknina, pochází z kořenů rostliny čekanky. Dle výživových doporučení by dospělý člověk měl konzumovat 25 až 30 gramů vlákniny denně. Inulin je navíc vláknina s prebiotickým účinkem – stimuluje růst prospěšných bakterií v tlustém střevě. Zdravotní přínosy vlákniny jsou stále předmětem mnoha vědeckých výzkumů.

Erythritol - přírodní sladidlo

přírodní sladidlo, které se přirozeně vyskytuje v ovoci. Vyrábí se mikrobiální fermentací sacharidů. Má nulovou energetickou hodnotu, nezpůsobuje zubní kaz, neovlivňuje hladinu cukru v krvi (GI = 0).

Energetická hodnota 1698 kJ / 413 kcal
Tuky 35 g
z toho nasycené mastné kyseliny 20 g
Sacharidy 29 g
z toho cukry 1,1 g
z toho polyalkoholy 25 g
Vláknina

24 g

Bílkoviny 7,7 g
Sůl 0,04 g