Hmotnost: 25 g
Složení: Kakaové boby, sušené mléko, kakaové máslo, sladidlo erythritol, inulin (vláknina z kořene čekanky), bovinní colostrum. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.
Použité složky a poměry ve složení splňují požadavky na zdravotní a výživová tvrzení dle Nařízení (ES) č. 1924/2006, založené na vědeckém stanovisku EFSA.
Dva důvody proč si dopřát colostrum
- Jde o bohatý zdroj imunoglobulinů, vitamínů, proteinu a dalších biologicky aktivních látek.
- Obsahuje laktoferin, který pomáhá při zánětech a redukuje plísně.
Zajímavosti o colostru
- Jedná se o prvotní mléko savců, říká se mu také mlezivo.
- Bovinní colostrum se biologicky téměř shoduje s lidským.
- Patří mezi doplňky stravy s největším množstvím benefitů.
Prozkoumejte všechny funkční suroviny v čokoládě IMMUNO s colostrem.
Colostrum
Colostrum neboli mlezivo, lze charakterizovat jako prvotní mléko, které je obecně známé především pro svůj vysoký obsah imunoglobulinů – protilátek, které jsou součástí imunitního systému. Nicméně kromě této bioaktivní složky, colostrum obsahuje také řadu dalších neméně zajímavých látek. Příroda vytvořila colostrum tak, aby především novorozencům zajistila dostatek stavebních kamenů pro potřebnou obranyschopnost. Díky svému komplexnímu složení působí kolostrum tak jedinečně – obsahuje výživové, imunitní a růstové složky.
Kakaové máslo
je přirozeně se vyskytující tuk nacházející se v kakaových bobech, obsahuje především směs nasycených a mono nenasycených mastných kyselin. Kyselina stearová je převládající z nasycených tuků v kakaovém másle a obecně je považována v porovnání s jinými nasycenými tuky za unikátní - nezvyšuje hladinu LDL cholesterolu v krvi. Vyznačuje se vysokou stabilitou, díky přirozeně obsaženým antioxidantům – vitamín E, polyfenolické látky.
Kakaové boby – superpotravina
kakaové boby jsou označovány za nejbohatší zdroj antioxidantů, dále také vitamínů, vlákniny, enzymů, esenciálních mastných kyselin a minerálů.
Inulin
je přírodní rozpustná vláknina, pochází z kořenů rostliny čekanky. Dle výživových doporučení by dospělý člověk měl konzumovat 25 až 30 gramů vlákniny denně. Inulin je navíc vláknina s prebiotickým účinkem – stimuluje růst prospěšných bakterií v tlustém střevě. Zdravotní přínosy vlákniny jsou stále předmětem mnoha vědeckých výzkumů.
Erythritol - přírodní sladidlo
přírodní sladidlo, které se přirozeně vyskytuje v ovoci. Vyrábí se mikrobiální fermentací sacharidů. Má nulovou energetickou hodnotu, nezpůsobuje zubní kaz, neovlivňuje hladinu cukru v krvi (GI = 0).
Energetická hodnota |
2054 kJ / 498 kcal |
Tuky |
42 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
25 g |
Sacharidy |
19 g |
z toho cukry |
6,9 g |
z toho polyalkoholy |
12 g |
Vláknina |
21 g |
Bílkoviny |
13 g |
Sůl |
0,08 g |