Zdravá tmavá čokoláda bez přidaného cukru a s vlákninou inulin, kterou si oblíbí nejen vaše děti. Oproti běžným čokoládám s cukrem nezvyšuje tak výrazně hladinu glukózy v krvi. Dopřejte si kousek čokolády HAPPY KIDS s báječnou jahodovou příchutí, která vás na okamžik vrátí do dětství.

  • 57 % kakaových bobů
  • inulin z kořene čekanky
  • lahodná jahodová příchuť

Zobrazit další informace >



Kód produktu: FC-HK

Skladem 49 Kč s DPH

ks

Přidat do oblíbených produktů Poslat zprávu příteli Tisknout

Hmotnost: 25 g

Složení: Kakaové boby, inulin (vláknina z kořene čekanky), sušené mléko, kakaové máslo, sladidlo erythritol, aroma. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.

Použité složky a poměry ve složení splňují požadavky na zdravotní a výživová tvrzení dle Nařízení (ES) č. 1924/2006, založené na vědeckém stanovisku EFSA. 

2 hlavní důvody proč konzumovat inulin

  • Čokoláda s inulinem způsobuje nižší nárůst hladiny cukru v krvi než klasická čokoláda.
  • Má nízký glykemický index a tlumí pocit hladu.

Zajímavosti o inulinu

  • Obvykle se získává z rostlin, např. z kořene čekanky.
  • Jde o rozpustnou vlákninu, která ve střevech působí prebioticky.
  • Neobsahuje téměř žádné kalorie.

Proč by děti měly jíst čokoládu bez cukru

  • Zachovává správnou mineralizaci zubů tím, že snižuje proces jejich demineralizace.
  • Nezpůsobuje zubní kaz.

Prozkoumejte všechny funkční suroviny v čokoládě HAPPY KIDS s jahodovou příchutí.

Inulin

je přírodní rozpustná vláknina, pochází z kořenů rostliny čekanky. Dle výživových doporučení by dospělý člověk měl konzumovat 25 až 30 gramů vlákniny denně. Inulin je navíc vláknina s prebiotickým účinkem – stimuluje růst prospěšných bakterií v tlustém střevě. Zdravotní přínosy vlákniny jsou stále předmětem mnoha vědeckých výzkumů.

Kakaové máslo

je přirozeně se vyskytující tuk nacházející se v kakaových bobech, obsahuje především směs nasycených a mono nenasycených mastných kyselin. Kyselina stearová je převládající z nasycených tuků v kakaovém másle a obecně je považována v porovnání s jinými nasycenými tuky za unikátní - nezvyšuje hladinu LDL cholesterolu v krvi. Vyznačuje se vysokou stabilitou, díky přirozeně obsaženým antioxidantům – vitamín E, polyfenolické látky.

Kakaové boby – superpotravina

kakaové boby jsou označovány za nejbohatší zdroj antioxidantů, dále také vitamínů, vlákniny, enzymů, esenciálních mastných kyselin a minerálů.

Erythritol - přírodní sladidlo

přírodní sladidlo, které se přirozeně vyskytuje v ovoci. Vyrábí se mikrobiální fermentací sacharidů. Má nulovou energetickou hodnotu, nezpůsobuje zubní kaz, neovlivňuje hladinu cukru v krvi (GI = 0).

Energetická hodnota 1964 kJ / 477 kcal
Tuky 39 g
z toho nasycené mastné kyseliny 23 g
Sacharidy 17,5 g
z toho cukry 7 g
z toho polyalkoholy 10 g
Vláknina 30 g
Bílkoviny 9,8 g
Sůl 0,08 g