Hmotnost: 25 g
Složení: Kakaové boby, sušené kozí mléko, inulin (vláknina z kořene čekanky), kakaové máslo, sladidlo erythritol. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.
Použité složky a poměry ve složení splňují požadavky na zdravotní a výživová tvrzení dle Nařízení (ES) č. 1924/2006, založené na vědeckém stanovisku EFSA.
3 hlavní důvody proč si dopřát kozí mléko
- Je lépe stravitelné než kravské mléko.
- Obsahuje více vápníku, hořčíku, fosforu a železa než kravské mléko.
- Má méně laktózy.
Zajímavosti o kozím mléku
- Staří Římané označovali kozí mléko za „elixír krásy a dlouhověkosti“.
- I dnes některé horské národy používají kozí máslo s bylinkami na výrobu domácích mastí.
- Úspěšně se používá také při výrobě přírodní kosmetiky.
Prozkoumejte všechny funkční suroviny v čokoládě GOAT MILK s kozím mlékem.
Kozí mléko
biologicky velmi významná potravina, již v minulosti bylo považováno za elixír krásy a dlouhověkosti. Na pastvě kozy konzumují širokou škálu rostlin a bylin, navíc s oblibou okusují mladší výhonky keřů a také stromovou kůru, která obsahuje deriváty kyseliny salicylové, ta přechází do mléka a mobilizuje imunitní systém. Díky vysokému obsahu bílkovin, lehce stravitelným tukům a sníženému obsahu laktózy je skvělou alternativou kravského mléka.
Kakaové máslo
je přirozeně se vyskytující tuk nacházející se v kakaových bobech, obsahuje především směs nasycených a mono nenasycených mastných kyselin. Kyselina stearová je převládající z nasycených tuků v kakaovém másle a obecně je považována v porovnání s jinými nasycenými tuky za unikátní - nezvyšuje hladinu LDL cholesterolu v krvi. Vyznačuje se vysokou stabilitou, díky přirozeně obsaženým antioxidantům – vitamín E, polyfenolické látky.
Kakaové boby – superpotravina
kakaové boby jsou označovány za nejbohatší zdroj antioxidantů, dále také vitamínů, vlákniny, enzymů, esenciálních mastných kyselin a minerálů.
Inulin
je přírodní rozpustná vláknina, pochází z kořenů rostliny čekanky. Dle výživových doporučení by dospělý člověk měl konzumovat 25 až 30 gramů vlákniny denně. Inulin je navíc vláknina s prebiotickým účinkem – stimuluje růst prospěšných bakterií v tlustém střevě. Zdravotní přínosy vlákniny jsou stále předmětem mnoha vědeckých výzkumů.
Erythritol - přírodní sladidlo
přírodní sladidlo, které se přirozeně vyskytuje v ovoci. Vyrábí se mikrobiální fermentací sacharidů. Má nulovou energetickou hodnotu, nezpůsobuje zubní kaz, neovlivňuje hladinu cukru v krvi (GI = 0).
Energetická hodnota |
2106 kJ / 511 kcal |
Tuky |
42 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
26 g |
Sacharidy |
17 g |
z toho cukry |
8,4 g |
z toho polyalkoholy |
8 g |
Vláknina |
24 g |
Bílkoviny |
12 g |
Sůl |
0,25 g |