Neobvyklá kombinace tmavé čokolády a sušeného kozího mléka vás překvapí svou lahodnou, jemnou chutí. Přidaná vláknina inulin tlumí pocit hladu. Při výrobě používáme kvalitní kozí mléko z malé české farmy. Rozbalte si čokoládu GOAT MILK s kozím mlékem a užijte si mlsání bez výčitek.

  • 60 % kakaových bobů
  • kozí mléko
  • zdroj vápníku a dalších minerálů

Zobrazit další informace >



Kód produktu: FC-GM

Skladem 49 Kč s DPH

ks

Přidat do oblíbených produktů Poslat zprávu příteli Tisknout

Hmotnost: 25 g

 

Složení: Kakaové boby, sušené kozí mléko, inulin (vláknina z kořene čekanky), kakaové máslo, sladidlo erythritol. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.

Použité složky a poměry ve složení splňují požadavky na zdravotní a výživová tvrzení dle Nařízení (ES) č. 1924/2006, založené na vědeckém stanovisku EFSA.

 

3 hlavní důvody proč si dopřát kozí mléko

  • Je lépe stravitelné než kravské mléko.
  • Obsahuje více vápníku, hořčíku, fosforu a železa než kravské mléko.
  • Má méně laktózy.

Zajímavosti o kozím mléku

  • Staří Římané označovali kozí mléko za „elixír krásy a dlouhověkosti“.
  • I dnes některé horské národy používají kozí máslo s bylinkami na výrobu domácích mastí.
  • Úspěšně se používá také při výrobě přírodní kosmetiky.

Prozkoumejte všechny funkční suroviny v čokoládě GOAT MILK s kozím mlékem.

Kozí mléko

biologicky velmi významná potravina, již v minulosti bylo považováno za elixír krásy a dlouhověkosti. Na pastvě kozy konzumují širokou škálu rostlin a bylin, navíc s oblibou okusují mladší výhonky keřů a také stromovou kůru, která obsahuje deriváty kyseliny salicylové, ta přechází do mléka a mobilizuje imunitní systém. Díky vysokému obsahu bílkovin, lehce stravitelným tukům a sníženému obsahu laktózy je skvělou alternativou kravského mléka.

Kakaové máslo

je přirozeně se vyskytující tuk nacházející se v kakaových bobech, obsahuje především směs nasycených a mono nenasycených mastných kyselin. Kyselina stearová je převládající z nasycených tuků v kakaovém másle a obecně je považována v porovnání s jinými nasycenými tuky za unikátní - nezvyšuje hladinu LDL cholesterolu v krvi. Vyznačuje se vysokou stabilitou, díky přirozeně obsaženým antioxidantům – vitamín E, polyfenolické látky.

Kakaové boby – superpotravina

kakaové boby jsou označovány za nejbohatší zdroj antioxidantů, dále také vitamínů, vlákniny, enzymů, esenciálních mastných kyselin a minerálů.

Inulin

je přírodní rozpustná vláknina, pochází z kořenů rostliny čekanky. Dle výživových doporučení by dospělý člověk měl konzumovat 25 až 30 gramů vlákniny denně. Inulin je navíc vláknina s prebiotickým účinkem – stimuluje růst prospěšných bakterií v tlustém střevě. Zdravotní přínosy vlákniny jsou stále předmětem mnoha vědeckých výzkumů.

Erythritol - přírodní sladidlo

přírodní sladidlo, které se přirozeně vyskytuje v ovoci. Vyrábí se mikrobiální fermentací sacharidů. Má nulovou energetickou hodnotu, nezpůsobuje zubní kaz, neovlivňuje hladinu cukru v krvi (GI = 0).

Energetická hodnota 2106 kJ / 511 kcal
Tuky 42 g
z toho nasycené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 17 g
z toho cukry 8,4 g
z toho polyalkoholy 8 g
Vláknina 24 g
Bílkoviny 12 g
Sůl 0,25 g