Hmotnost: 25 g
Složení: Kakaové boby, sladidlo erythritol, inulin (vláknina z kořene čekanky), kakaové máslo, guarana prášek. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.
Použité složky a poměry ve složení splňují požadavky na zdravotní a výživová tvrzení dle Nařízení (ES) č. 1924/2006, založené na vědeckém stanovisku EFSA.
4 hlavní důvody proč si dopřát guaranu
- Pomáhá proti únavě a udržuje pozornost.
- Podporuje soustředění a bystří mysl.
- Zlepšuje metabolismus tuků.
- Harmonizuje psychickou i fyzickou vitalitu.
Zajímavosti o guaraně
- Dřevitá popínavá liána guarana roste v Jižní Americe kolem toku Amazonky.
- Plodí červené dužnaté tobolky s černým zrnem uprostřed. Přezdívá se jim „zlé oko“.
- Její zázračnou sílu objevili brazilští indiáni Guarani.
- Obsahuje 4x více kofeinu než kávová zrna.
Prozkoumejte všechny funkční suroviny v čokoládě ENERGY s guaranou.
Guarana
semena z amazonské rostliny paulinie nápojná. Stimuluje celý organismus, urychluje odbourávání tuků, oddaluje pocit hladu a je velice oblíbená pro své povzbuzující účinky - hlavní aktivní látkou je kofein.
Kakaové boby – superpotravina
kakaové boby jsou označovány za nejbohatší zdroj antioxidantů, dále také vitamínů, vlákniny, enzymů, esenciálních mastných kyselin a minerálů.
Kakaové máslo
je přirozeně se vyskytující tuk nacházející se v kakaových bobech, obsahuje především směs nasycených a mono nenasycených mastných kyselin. Kyselina stearová je převládající z nasycených tuků v kakaovém másle a obecně je považována v porovnání s jinými nasycenými tuky za unikátní - nezvyšuje hladinu LDL cholesterolu v krvi. Vyznačuje se vysokou stabilitou, díky přirozeně obsaženým antioxidantům – vitamín E, polyfenolické látky.
Inulin
je přírodní rozpustná vláknina, pochází z kořenů rostliny čekanky. Dle výživových doporučení by dospělý člověk měl konzumovat 25 až 30 gramů vlákniny denně. Inulin je navíc vláknina s prebiotickým účinkem – stimuluje růst prospěšných bakterií v tlustém střevě. Zdravotní přínosy vlákniny jsou stále předmětem mnoha vědeckých výzkumů.
Erythritol - přírodní sladidlo
přírodní sladidlo, které se přirozeně vyskytuje v ovoci. Vyrábí se mikrobiální fermentací sacharidů. Má nulovou energetickou hodnotu, nezpůsobuje zubní kaz, neovlivňuje hladinu cukru v krvi (GI = 0).
Energetická hodnota |
1638 kJ / 398 kcal |
Tuky |
35 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
21 g |
Sacharidy |
32 g |
z toho cukry |
1,1 g |
z toho polyalkoholy |
29 g |
Vláknina |
22 g |
Bílkoviny |
7,7 g |
Sůl |
0,04 g |