8 důvodů proč jíst kvalitní čokoládu

..... aneb proč se pravidelně  a bez výčitek odměnit kvalitní čokoládou?

Hlavní surovinou v naší kvalitní čokoládě jsou kakaové boby, které jsou přirozeně bohaté na řadu prospěšných látek, tzv. polyfenoly. Drtivá většina vědeckých výzkumů zahrnula do svých pozorování hořkou čokoládu s vysokým obsahem kakaových součástí, některé se dokonce zaměřují na nepražené kakaové boby, které o všechny prospěšné látky nepřišly v průběhu pražení.

 

 

 

Věříme, že naše čokoláda
z nepražených
kakaových bobů,
navíc vyrobená bez přidaného
rafinovaného cukru, Vám přinese
vždy něco navíc v podobě
celé řady zdravotních výhod.

 

Čerstvé kakaové boby - šetrné zacházení - šetrné zpracování – to je náš klíč k zachování účinných bioaktivních látek.

Existuje celá řada zdravotních výhod spojených s konzumací této lahodné potraviny.
 
  1. Rozproudí vám krev v žilách – vědecky podloženo, že obsažené flavanoly pozitivně působí na elasticitu krevních cév, to má pozitivní vliv na krevní oběh.

  2. Nastartuje vám mozek – obsažené povzbuzující látky a dobrý zdroj energie, jednoznačně zefektivňují kognitivní (poznávací) funkce. Na naši paměť a myšlenkové procesy má také vliv již zmiňovaný krevní oběh, který přispívá k lepšímu krevnímu průtoku do mozku.

  3. Chrání vaše srdce – lidé, kteří konzumovali v rámci výzkumu více čokolády, snížili riziko onemocnění srdce, navíc čokoláda zlepšuje hladinu dobrého cholesterolu a snižuje hladinu toho špatného.

  4. Stárněte pomaleji – díky působení antioxidantů dochází ke zničení škodlivých volných radikálů - částic, které urychlují stárnutí.

  5. Vysoký obsah vlákniny – naše čokoláda je obohacená o inulin – vlákninu, která pochází z kořene čekanky. Působí blahodárně na střevní trakt, detoxikuje organismus a má pozitivní vliv na snižování váhy.

  6. Bohatý zdroj minerálů – draslík, hořčík, vápník, železo, zinek a selen - minerální látky pro tělo nepostradatelné, které se ve významném množství v čokoládě přirozeně vyskytují.

  7. Vaše pleť bude jen zářit – zlepšené prokrvení sníží a oddálí vznik vrásek a celkové stárnutí pleti, která bude také lépe hydratovaná.

  8. Zlepší vám náladu – čokoláda je přírodní antidepresivum, snižuje hladinu stresových hormonů, navíc obsahuje stejné látky, které navozují pocit štěstí, které si náš mozek vytváří při pocitu zamilování.
     

Studie o vybraných zdravotních benefitech kakaových bobů